Not retrieving IP address with udhcpc using RM500Q-GL

Hello all,

I am using a RM500Q-GL on a Raspberry Pi 4B. I have compiled the newest driver and connection manager from quectel. But like in many other threads that unfortunately did not end with a conclusive answer how it had been solved, I am having the problem that everything looks find but udhcpc is not retrieving an IP address.

Here is my output of quectel-CM:

[07-19_20:56:55:300] QConnectManager_Linux_V1.6.2
[07-19_20:56:55:302] Find /sys/bus/usb/devices/2-1 idVendor=0x2c7c idProduct=0x800, bus=0x002, dev=0x002
[07-19_20:56:55:303] Auto find qmichannel = /dev/cdc-wdm0
[07-19_20:56:55:303] Auto find usbnet_adapter = wwan0
[07-19_20:56:55:303] netcard driver = qmi_wwan_q, driver version = V1.2.1
[07-19_20:56:55:304] qmap_mode = 1, qmap_version = 5, qmap_size = 31744, muxid = 0x81, qmap_netcard = wwan0
[07-19_20:56:55:304] Modem works in QMI mode
[07-19_20:56:55:322] cdc_wdm_fd = 7
[07-19_20:56:55:419] Get clientWDS = 15
[07-19_20:56:55:450] Get clientDMS = 1
[07-19_20:56:55:483] Get clientNAS = 4
[07-19_20:56:55:515] Get clientUIM = 1
[07-19_20:56:55:547] Get clientWDA = 1
[07-19_20:56:55:579] requestBaseBandVersion RM500QGLABR11A06M4G
[07-19_20:56:55:611] qmap_settings.rx_urb_size = 31744
[07-19_20:56:55:611] qmap_settings.ul_data_aggregation_max_datagrams  = 11
[07-19_20:56:55:611] qmap_settings.ul_data_aggregation_max_size       = 4096
[07-19_20:56:55:611] qmap_settings.dl_minimum_padding                 = 0
[07-19_20:56:55:611] ioctl(0x89f2, qmap_settings) failed: Operation not supported, rc=-1
[07-19_20:56:55:739] requestGetSIMStatus SIMStatus: SIM_READY
[07-19_20:56:55:770] requestGetProfile[1] internet.telekom/telekom/tm/1/IPV4
[07-19_20:56:55:770] requestSetProfile[1] internet.telekom/telekom/tm/2/IPV4
[07-19_20:56:55:867] requestRegistrationState2 MCC: 262, MNC: 1, PS: Attached, DataCap: LTE
[07-19_20:56:55:899] requestQueryDataCall IPv4ConnectionStatus: DISCONNECTED
[07-19_20:56:55:899] ifconfig wwan0 0.0.0.0
[07-19_20:56:55:907] ifconfig wwan0 down
[07-19_20:56:56:123] requestSetupDataCall WdsConnectionIPv4Handle: 0x9b49e570
[07-19_20:56:56:251] ifconfig wwan0 up
[07-19_20:56:56:260] busybox udhcpc -f -n -q -t 5 -i wwan0
udhcpc: started, v1.30.1
No resolv.conf for interface wwan0.udhcpc
udhcpc: sending discover
udhcpc: sending discover
udhcpc: sending discover
udhcpc: sending discover
udhcpc: sending discover
[07-19_20:57:11:496] /etc/udhcpc/default.script: Lease failed:
udhcpc: no lease, failing
[07-19_20:57:11:515] ip -4 address flush dev wwan0
[07-19_20:57:11:525] ip -4 address add 10.83.186.22/30 dev wwan0
[07-19_20:57:11:535] ip -4 route add default via 10.83.186.21 dev wwan0

Any help is appreciated.
Best regards
Mike

Hello Quectel people,
any support possible here?
qmi_wwan → working
qmi_wwan_q → not working (your driver).

I would like to use the original Quectel driver.

Best regards
Mike